Bibeln · diakoni

Älska din nästa även när det regnar

regn 150905

Visst är det mysigt när det regnar, smattret på taket, plasket från stuprännorna, tända upp en brasa i spisen och få kura ihop sig i soffan med en kopp kaffe och en go filt.

Idag är jag tacksam att jag har någonstans att bo, att jag kan vakna torr och utvilad och sitta här i soffan med min kaffekopp, favorit filt och läsa dagens bibelord.

…”du skall älska din nästa som dig själv. Jag är Herren.” Tredje Moseboken 19:18

Mina tankar och böner går idag till de som inte har någonstans att vakna torra och trygga.

Det finns en stor nöd i världen idag och när man tänker på alla som far illa så känns det så stort och hopplöst. Men jag kan tänka att om alla gjorde någonting litet för någon annan så skulle väldigt många må lite bättre. Du och jag kan inte förändra världen ensamma men många tillsammans kan göra världen lite bättre så förringa inte en liten penning gåva eller bara att ge någon en kram eller ett leende.

Himmelske Fader, tack för att jag har ett hem där jag får vakna torr, varm och känna mig trygg, mina tankar och böner just nu är hos alla de som inte har tak över huvudet, som vaknar blöta, trötta och hungriga, nöden är stor i vårt land, världen och jag känner mig liten i all denna nöd, ge mig styrka Fader att älska min nästa i det lilla och styrka att ge av din kärlek i den del av världen som jag lever i. Amen

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s