Min frälsnings historia

Genom Guds kärlek och omsorg har  jag kunnat förlåta mig själv och de som har sårat mig och gjort mig illa. Jag har fått ett nytt liv och blivit fri från flera trauman i mitt liv och nu är jag äntligen fri att börja leva det liv som Gud har planerat för mig. Jag vill bjuda in dig till att ta del av mitt liv och min levnadshistoria, jag delar min livshistoria som ett vittnesbörd om vad Gud har gjort för mig sedan Han kom in i mitt liv 2007.

Min levnadsberättelse handlar om mig, mina upplevelser, tankar och känslor om mitt liv.

Min levnadsberättelse börjar med min födelse 4 november 1965 i Borlänge. Under hela min uppväxt och större delen av mitt vuxna liv så har jag levt i ett utanförskap, jag har alltid haft en känsla av att vara annorlunda och att inte passa in. Jag har haft svårt med att få kompisar och att behålla kompisar under skoltiden, och jag har också blivit mobbad under större delen av min skoltid. Som barn har jag blivit sexuellt kränkt av vuxna män från väldigt tidiga år upp i övre tonåren då jag äntligen vågade säga ifrån. Jag har också varit utsatt för gruppvåldtäkt som barn.

Jag har alltid varit glad i mat och när jag var i 10-års åldern så upptäckte jag att mat och godis var något som fick mig att må super bra, åtminstonde för en stund. I och med att jag åt mer än jag gjorde av med för att må bra, så blev jag snabbt överviktig, vilket ytterliga gjorde att man kände sig utanför. Sedan så började jag röka, smaka sprit och öl, vilket lindrade mer än mat. Men det var mest mat som jag kom att självmedicinera mig med under min uppväxt, jag har under många år varit slav under ätstörningar och mitt förhållande till mat har varit jobbigt under större delen av mitt liv, idag har jag hittat en balans, även om den är något skör.

Vad som räddat mig som barn är att jag älskade söndagsskolan och första gången jag hörde berättelsen om Jesus där han säger; ”låt alla barnen komma till mig” (Markus 10:14) så kommer jag ihåg att jag tänkte; en vuxen som har tid till barn, Honom älskar jag.

Anna barn tro ok
Här är en bild från söndagsskolan där vi sjunger
”Jesu kärlek”, det är jag som står längst fram i gul
klänning och sjunger med en sådan inlevelse att
jag nästan knockar till mina kamrater.
Det här är en sång som jag fortfarande gillar att sjunga.
Under sista året på högstadiet så började jag vandra mina egna vägar. Efter gymnasiet så fick jag jobb i Gävle, det var väldigt spännande att flytta från familj och vänner och starta om på egen hand. När jag flyttade hemifrån så var jag väldigt vilsen i mig själv, och jag kände mig ännu mera vilsen efter flytten. Jag fick nya vänner och hamnade snabbt i partysvängen och livet kändes bra just då.

Så under tre och ett halvt års tid så fungerade livet bra, jobbet var bra, jag hade en fin lägenhet och en massa vänner att festa med. Jag kom på att alkohol var en bra snabb lösning på alla problem, man kunde dränka alla jobbiga känslor som fanns inuti och alla existentiella frågor fick bättre svar. Från början så var det bara fest varje helg, men över tid så blev det fler och fler kvällar som det var fest och under det sista året så var det nästan dagligen som jag drack någon form av alkohol. Men aldrig så mycket att jag inte klarade av mitt jobb. När jag var tjugo så kände jag att m itt liv var botten och jag hade bestämt mig för att ta mitt liv, men innan den dagen var slut så valde jag att leva, vilket jag är tacksam för idag.

Efter mitt självmordsförsök så gick det upp för mig att jag var tvungen att bryta med mitt gamla liv och börja ett nytt, jag var farligt nära att bli fast i mitt alkoholberoende. Jag sökte ett jobb i Östersund, fick det och flyttade långt bort ifrån mina party vänner och flyttade till ett nytt liv.
Första tiden i Östersund var ingen lätt period, det slutade med att jag efter några veckor hamnade på akuten med ett nervöst sammanbrott. Efter det här sammanbrottet så började jag gå i terapi i ett försök att börja reda ut mitt trassliga liv. I och med att jag fick nya vänner så minskade drickandet av sig själv, men jag slutade inte dricka helt förrän jag blev gravid. Mina nya vänner var livssökare och jag blev helt fast i New Age träsket under många år.

När jag fyllde 24 år så hade jag ordnat ett födelsedagskalas som började bra, en hel del kaos i mitten och slutade med att jag blev tillsammans med min man. Ett helt underbart kalas med andra ord och en otrolig gåva från Gud. Min man har sedan vi träffats varit en klippa för mig att ha vid min sida.

Med tiden så mådde jag bättre och bättre, vi skaffade barn, flyttade ut på landet och började leva lantliv med höns, ankor, katt, hund och jag startade eget företag. Jag kände också att jag började hitta något som skulle kunna vara ett jag, men hur mycket jag än lärde känna mig själv, hur mycket terapi jag än fick så kände jag mig aldrig riktigt hel och hade en längtan efter någonting mer.

När vi var på semester sommaren 2006 och besökte mina svärföräldrar i södra Sverige , hade vi underbara dagar och ingen av oss ville åka hem. Min man och jag hade funderat under en längre tid på att det var dags för oss att göra förändringar i vårat liv och vi hade funderingar på att flytta. Så vi kände att det här var ett bra tillfälle att börja prata med barnen om att flytta närmare farmor och farfar, barnen tyckte också att det var en bra ide och ett spännande äventyr. Sagt och gjort, vi gick hem och började planera vår flytt till nästa sommar.

Några månader senare träffade jag en ny vän – ett möte som kom att förändra mitt liv. Första gången vi träffade hon såg mig i ögonen och sa till mig ; Hur mår du egentligen? Hon ställde frågor om hur jag mådde, frågade om saker som ingen annan än jag visste om. Jag bara stod där och kände mig helt förstummad, hur kunde hon veta så mycket om mig och de svårigheter som jag kämpade med utan att ens känna mig. Sedan så fortsatte hon; ”Jag har fått en gåva av Gud att hjälpa människor, och Han vill bli en del av ditt liv igen – släpp taget och låt Gud komma in i ditt liv igen.”

I det ögonblicket var det något som brast inom mig, tårarna började flöda och när den första chocken lagt sig så började hennes ord sjunka in, Släpp taget och låt Gud komma in i ditt liv igen. Efter detta möte så insåg jag hur långt bort jag hade kommit från Gud och Hans kärlek, även om jag bar mitt kors, läste bibeln och gick till kyrkan emellanåt. Första natten efter det mötet så sov jag gott hela natten, vilket var den första natten på många år som jag inte plågats av mardrömmar. Jag gjorde mig också av med alla New Age grejer/böcker och vilken befrielse det var.

Vår flytt var planerad till sommaren 2007, direkt efter skolavslutningen i juni. I mars månad så får jag besked om att jag fått ett jobb i vår nya hemstad, så familjen bestämde att jag skulle ta jobbet och flytta före. Att lämna familjen och flytta utan dem var bland det jobbigaste jag gjort, även om det bara var för tre månader. Innan jag flyttade ner så surfade jag runt på Internet och läste om de olika församlingarna som fanns i mitt område, och jag tog kontakt med pingstförsamlingen, skickade ett e -post till deras pastor och vi träffades över en kopp te innan jag vågade besöka deras samlingar.

Hade förmånen att få vara en del av en helt underbar hemgrupp som var ett enormt stöd för mig under tiden som jag väntade på att familjen skulle komma ner. Vi hade en fantastisk sommar tillsammans innan gruppen upplöstes, tillsammans med en vän och dottern så döpte vi oss senare under sommaren – en helt underbar känsla att döpa sig som vuxen och ett välsignat ögonblick att få dela med dottern. Under ett hemgruppsmöte när vi satt och bad i stillhet så började jag känna att det fanns så mycket kärlek i rummet att det bara brast för mig och jag började gråta, en gråt som jag aldrig tidigare gråtit, tårarna bara forsade och allt blev svart runt omkring mig och i mörkret så träffade jag på en flicka som var omkring tre år gammal hon var vettskrämd och ropade på mamma. Tårarna rann och gruppen omslöt mig i bön och bad till Jesus att smärtan skulle släppa och att mina sår skulle bli läkta.

Ett par nätter senare när jag ligger i sängen och läser – så finner Gud mig och han visar mig vad det innebär att vara en del av Guds familj, den natten kunde jag inte sova utan var uppe hela natten och bad och pratade med Gud. På morgonen när jag stod i duschen så kände jag att jag inte längre hade ont i ryggen och en inre frid som jag inte känt på länge.

När jag släppte taget om mig själv och började lita på Gud med hela hjärtat så förändrades mitt liv till något helt underbart – om du inte redan har bjudit in Gud i ditt liv – gör det idag och låt Gud få hjälpa och älska dig!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s