hopp · livet · musik · tro · Uncategorized · vittnesbörd

Årsbetraktelse

Nu så här i början på året så har jag läst en del årskrönikor och betraktelser kring året som gått och året som komma skall, jag blev inspirerad till att försöka mig på att göra en egen lite betraktelse. Dock blir det inte en årskrönika utan det blir en betraktelse från 2007 – 2012 och förhoppningar på 2013.

2007
Mars 2007 var en vändpunkt i mitt liv, och den tid då Gud fick möjlighet att föra mig tillbaka till Honom.
Jag mötte jag en ny vän, som kom att vända upp och ner på mitt liv. Första gången vi sågs, så tittade hon på mig och sa; Hur mår du egentligen? Känner du si och så. Jag bara stod där som ett fån, hon visste ingenting om mig, men hon visste exakt hur jag kände mig och vilka problem jag hade. Sedan fortsatte hon;

Var har du Gud i ditt liv? Släpp in honom i ditt liv igen.

Då var det någonting som brast i mig och jag började gråta, när jag hämtat mig från första chocken, så började hennes ord sjunka in i mig;
Släpp in Gud i ditt liv igen. Efter detta möte så insåg jag att jag hade tappat kontakten och fjärmat mig från Guds kärlek. Även om jag burit mitt kors, läst min bibel och gått i kyrkan (ibland.)
Natten efter detta möte så sov jag gott hela natten, vilket var den första på många år som jag inte plågats av mardrömmar.

Några månader senare när jag flyttat ner till Ängelholm så berörde Gud mig som bara Han kan och visade mig vad det innebär att vara ett Guds barn.
I augusti så andedöpdes jag och dottern utomhus i en liten sjö, vilken fantastisk upplevelse – ett minne för livet.
Jag börjar på Diakonilinjen på Liljeholmens folkhögskola – en total livsomvändning.

2008
Det året som vi försökte hitta oss till rätta efter flytten från norr till söder, studierna på Liljeholmen och glädjen över att vara frälst och jag förlitade mig som ett barn på Gud. Med blicken i backspegeln så inser jag att jag redan här i min iver började springa före Gud. I september rasade hela min värld – men jag sjönk inte lika långt den här gången när jag hade Gud i mitt liv.
Det här blogginlägget från 2008 får summera året.

2009
Ett tungt år men med positiva toppar, håller mig fortfarande tätt intill Gud.  Studierna på Liljeholmen tar slut – vilket är tungt-saknar alla kamrater och alla goda samtal som vi haft under två års tid.
Det här blogginlägget; En salig röra får summera 2009.

2010
Börjar det gå upp för mig att de inte är lätt att vara kristen alla gånger, det tycks och tänks mycket i de kristna leden om hur man ska vara, tycka, tänka för att ”passa” in. Samt att jag är väldigt trött på att hela tiden få höra att;
Ja men du är ju fortfarande nyfrälst och ny i din tro ….. Hur länge är man nyfrälst, finns det egentligen något som heter nyfrälst? Är vi inte alla lika inför Gud och alla tillhör vi ju Honom? Börjar mer och mer känna mig utanför i kristna samlingar och börjar ifrågasätta och tvivla på min tro. Men tron består även om den fått sig en törn. Avrundar med ytterligare ett blogginlägg, naturligtvis från 2010.

2011
Ett år som var lite som alla andra, lite upp och ner och en liten snurr i livets berg och dalbana. I början på året så kände jag att jag satt fast i min yrkesroll och ville ta mig vidare, men visste inte riktig vad jag ville göra. Fick en chans att sommarjobba som Undersköterska på Hospice i Helsingborg, sa upp mig från mitt fasta jobb (kanske låter tokigt men det kändes alldeles rätt) och började mitt sommarvikariat som förlängdes fram till mitten på december. Att börja arbeta på Hospice är absolut en av de bästa sakerna jag gjort i mitt liv, under de här månaderna så fick jag bekräftelse och upprättelse på att jag är duktig och kan och klarar av mer än jag trodde om mig själv. Läs gärna mera här! Hade gärna stannat kvar på Hospice men jag kände att jag orkade inte kämpa med att jobba timmar, utan hoppade på ett jobb i Lund som Rehabiliteringskonsult med specialkompetens ADHD.
Lägger upp länkar till två blogginlägg från 2011 som en sammanfattning; Jag lägger det gamla bakom mig och välkomnar det nya och Gulligt.

2012
Förra året hände det inte mycket här med min blogg, hela tre inlägg  ;OD lovar att det rekordet ska jag slå i år! (Glädjen över att skriva igen är tillbaka och idag har det flödat i mina fingrar. Är alldeles säker på att Gud är med på ett hörn!) Även om det inte hände mycket här så hände det mycket med mig, speciellt de sista fyra månaderna. Jobbade kvar i Lund fram till juni, då jag fick frågan från mitt jobb om jag inte kunde tänka mig att starta upp ett nytt kontor i Helsingborg, insåg snabbt fördelarna med att jobba närmare hemmet, även om jag älskar Lund (och kan tänka mig att flytta dit någon gång) och vem kan säga nej till en sådan utmaning? Inte jag i alla fall! Juni/juli och augusti var nog de mest hektiska månaderna i mitt liv – men ack så spännande och roligt att starta upp en ny verksamhet från början.
De sista månaderna på förra året var tuffa månader som jag kämpade med mig själv och allt gick inåt och ingenting gick uppåt, men jag släppte aldrig taget kring Gud – även om Han kändes långt, långt borta. Jag skulle inte vilja vara utan dessa månader, däremot så skulle jag ha bett om hjälp tidigare och ”släppt taget om mig själv och litat på Gud.” Men när man sitter fast i sig själv så är det inte så enkelt alla gånger. Under de här månaderna så har jag vänt ut och in på hela mitt liv och insett att jag under stora delar av mitt liv inte varit sann mot mig själv och levt som den jag är skapad till att vara. Om jag inte kan leva sant mot mig själv så kan jag inte heller vara sann i min relation till Gud. Så min största fråga som jag hade att svara på var; kan jag leva sant mot mig själv och Gud, eller ska jag fortsätta att leva i skuggan av mig själv och Gud?

2013
För att svara på min fråga från förra året; – Jo, jag vill kunna leva sant mot mig själv och Gud, men jag inser också att det inte kommer att bli en smärtfri resa – men den här gången så väljer jag att inte göra det ensam utan jag tar hjälp av några vänner, KBT-terapi och framför allt så bjuder jag in Gud till att hjälpa mig att bli den som Han har skapat mig till. Av den anledningen så ser jag framemot detta året och den resa jag ska göra. förhoppningsvis så kan jag senare i år (återigen-men  mera sant denna gången) stå för titeln på min blogg; ”Släpp taget lita på Gud med hela hjärtat!”

Det här inlägget skulle ha legat före det jag skrev igår – tror att gårdagens inlägg blir mera begriplig då!

Om du vill så är du varmt välkommen att hänga med på min resa genom 2013!

Avslutar med en ny favorit!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s