böcker · Bibeln · humor · vittnesbörd

Angry bird och röda kulor

Dottern har varit hemma från skolan ett par dagar, och hon har legat i soffan och spelat angry bird på min telefon. När man fokuserar på något annat en liten stund, så glömmer man bort det som är jobbigt för stunden, och livet känns lite bättre just för stunden.

Här hade jag lätt kunnat halka in på att Jesus är mitt focus i jobbiga stunder …… men jag ska berätta en annan historia som inte blivit berättad än.

Förra sommaren när jag var på semester så hade jag laddat min mobil med en bok; Having a Mary heart in a Martha world.  En helt underbar bok inspirerad av Jesus möte med Maria och Martha i Lukas 38:10-.

Jag hade bestämt mig för att ligga i hängmattan och lyssna på den här boken, det var allt jag skulle göra under min semester. Men den här boken väckte så mycket tankar och känslor så jag kunde bara lyssna i små etapper, och för att kunna slappa och ta in det som jag lyssnat på, så spelade jag ett ”icke anstränga hjärnan” spel på mobilen. Det här var ett spel där man ska spränga kulor med samma färg, och det fanns många nivåer att spela på. När jag hade ett kapitel kvar av boken, så hade jag kommit till sista nivån på kulspelet i telefonen, och naturligtvis så är den sista nivån mycket svårare än de andra.

Jag hade börjat bli ganska arg på spelet, då jag bara förlorat med minsta möjliga marginal många gånger, och gett mig sjutton på att jag skulle klara spelet först innan jag lyssnade på det sista kapitlet.
Mitt under ett spel, så kommer det en liten viskandes röst, (Gud kan röra vid en på många olika sätt, och denna gången var det snällt och försynt) -när ska du lyssna på det sista kapitlet av boken? När jag är klar med det här spelet, blev min väsning tillbaka. Men, protesterade hjärterösten – det är ju det sista kapitlet som är det bästa! Spelar ingen roll, jag ska klara det här spelet. Efter en liten tystnad, så får jag till svar, så du menar, att om Jag hjälper dig med att vinna spelet, så kommer du att lyssna på det sista kapitlet. Ja, blir mitt svar.

När jag sedan startat om spelet, så flyter mina fingrar precis som de ska och jag vinner lätt. Efteråt så kände jag mig lite lurad på konfekten, det var ju inte jag som klarat av spelet själv, utan Gud hade haft ett finger med i spelet, för att jag skulle fokusera på det som var viktigare i Hans mening, att lyssna på boken och få en djupare gemenskap med Honom.

Det här var en riktigt bra näsbränna som jag fick, att man ska inte försaka ett oskyldigt nöje,( Jesus syraks vishet 14:14) så länge som det inte går ut över min gemenskap med Gud. Se mitt tidigare inlägg här!

Gud hade helt rätt, det sista kapitlet var det bästa i hela boken, och det knöt ihop hela boken på ett väldigt bra sätt. Räkna med att ni kommer att få höra mera från den boken så småningom.

Guds frid till er alla!

Annonser

4 reaktioner till “Angry bird och röda kulor

 1. Här kommer jag in efter att ha kikat, läst och tittat runt på din blogg 😉 Jag är ju inte troende – inte på det sätt du är, även om jag ”tror” att ”någon” håller sin hand över oss. Jag vill i alla fall tacka ”någon” att du blev min kollega och hoppas att vi kan göra något riktigt bra av det vi påbörjat 🙂
  Varmaste kramarna och tack för alla skratt under veckan!
  ”Kollegan”

 2. Ulrika – jag har inte flyttat, just nu så räcker inte tid och ork mer än till att jobba och ta hand om mig själv.

  Stattinskan – jag är glad att jag fått dig till arbetskamrat – det här fixar vi. ;OD

  Etelka – hoppas vi kan ses snart igen.

  KRAM
  Sol-Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s