flytt

Alla inläggen från hemsidan

Små bekymmer, stor Gud

2009-01-25

Nu har jag flyttat in här på riktigt, tack alla ni som tyckt till om min hemsida. Förhoppnningen är att den ska växa med tiden och utökas med fler spännande sidor.

Det har varit lite stressigt ett tag nu med husköp, flytt och skolan. När jag begrundade dagens bibelord i duschen, så var det som om all oro/stress rann ner i avloppet, så härligt.

Bibelstycket var nytt för mig;
Filipperbrevet 4:8
Inrikta era tankar på det som är sant, gott och rätt. Tänk på det som är rent och värt att älska, och se på det fina och goda hos andra människor. Tänk på allt som ärar Gud och var glad över det.

I fredags så blev jag lite extra berörd över en liten sak, att Gud ser oss även i det lilla.
Jag och dottern hade varit och shoppat lite nya kläder och innan vi skulle på fredagsmys i kyrkan så åt vi lite mat på kiosken. När vi betalat och satt oss för att äta, så kom jag på  mig att jag betalat med min sista tia. Den tia jag skulle ha och betala fikat med i kyrkan, när jag satt och begrundade detta (egentligen helt onödig tanke, man kan faktiskt växla) så kommer kioskägaren till vårat bord och säger, ”Du betalade en tia för mycket”, så jag fick tillbaka tian. Blev lite full i skratt och berörd på samma gång, vi har en stor Gud som ser och möter oss i vardagen.

Hopp och kärlek

2009-01-29

Nu på morgonen så var det tröttsamt att ta sig ur sängen. Dagarna och upplevelserna på skolan har varit mycket positiva, men också väldigt jobbiga. Så i morse när jag kollar in E-posten, Facebook och dagens bibelord, så lättar tröttheten en aning, och jag blir varm i hjärtat.

I E-posten har jag ett meddelande från en vän på Facebook som har skickat ”SuperPoke” till mig mig, poke betyder peta på, men det betyder också lägga sig i. I den här bemärkelsen så är jag glad att människor ”lägger sig i” och skickar”SuperPoke”.

Ibland kan man få en snöboll kastad på sig med ett hjärta i, ibland kan man bli killad…..ja det kan bli i stort sett vad som helst. Visst kan det verka lite barnsligt, men ack så kul.

Neka dig inte en glad dag,
och försaka inte ett oskyldigt nöje
.
Syr 14:14

I alla fall så fick jag idag hopp skickat till mig.

Lite extra roligt är det att det (nästan iaf) alltid är ett får som man skickar att utföra sina hälsningar.

Det bästa var att idag kändes det som jag behövde ett hopp, det är så många saker som ligger i luften. Nu känns det som om jag kan släppa allt, och bara be och se vart vindarna vänder.

Sedan hade vi dagens bibelord som också var ljuvligt att vakna till:
Jag önskar er all välsignelse och frid från Gud, vår Far, och Jesus Kristus, vår Herre. Efe 1:2

Önskar er en ljuvlig dag tillsammans med vår Herre.

Jag duger

2009-01-30

När man känner att man inte räcker till som människa, så är det väldigt skönt att veta att i Guds ögon så duger jag som jag är.

Guds ord är fullt av liv och kraft. Heb 4:12

Just nu skulle jag vilja sitta på en fjälltopp och bara vara

Ingen oro – jag litar på Gud

2009-01-31

Igår så fick jag reda på att jag behöver ett nytt jobb från den första mars. Jag vet att allt kommer att ordna sig med ett nytt jobb, och jag ser med spänning framemot vad det kommer att bli den här gången.

Det jobb jag har haft de senaste tretton månaderna har varit fantastiskt, och jag hade aldrig hittat det jobbet om inte Gud varit inblandad i det hela.

Så idag har jag slutit mina händer till bön;

Tack käre Fader för det jobb jag har och det jobb jag har att se framemot.

Idag, igår, imorgon

2009-02-01

När jag klev upp för en liten stund sedan, trött och halvsovandes. Så såg jag framemot en kopp grönt kryddigt té och att börja dagen framför datorn med att läsa tidningen.

Det var bara det att mitt favorit morgon té var SLUT, katastrofen med stort K var på väg. Gräver djupt i skåpet, och längst in så hittar jag några bortglömda påsar med grönt Yogi té.

Det bästa med Yogi té är att det finns visdomsord skrivna på påsarna (på den där lilla pappersbiten som man håller i när man doppar påsen i vattnet)

Vet ni vad det stod? Det var en text som gick rakt in i hjärtat, och en bekräftelse på det som jag skrev i går.
Så här stod det på min té påse:

Älska vad som ligger framför dig,
genom att älska det som varit.

Ha en underbar söndag, och glöm inte att tacka Gud för allt gott han gör i ditt liv.

Jesus är kärlek

2009-02-02

Igår kväll under Gudstjänsten så var jag med om någonting märkligt. Mitt under predikan så var det som om någon slog något hårt i skallen på mig och jag liksom”tuppade” av.

Men inte så hårt att jag försvann helt, utan jag hörde att folket runt mig pratade och sjöng, men jag kunde inte registrera vad som sas.

Efteråt så mådde jag fruktansvärt illa, var trött och en massa tårar ville komma ut. Våran pastor bad med mig en liten stund, och de värsta spänningarna släppte.

I bilen på vägen hem så spelade jag en lovsångsskiva, när jag sjunger med i en av låtarna;…var finns en plats så underbar som i din öppna famn, i Din öppna famn. Helig och varm, himlen jag fann i din öppna famn.

Så poppar det upp vad som egentligen hände där under tiden jag var ”avtuppad”, jag hade mött Jesus under den här stunden.

Eller rättare sagt mitt lilla inre barn, mötte Jesus och fick sitta i hans famn, känslan som kom var mäktig. Som tur var så var jag nästan hemma, det var en omtunlande känsla, men god.

Det är Gud själv som har gjort oss till vad vi är och gett oss nytt liv genom Kristus Jesus. Så förvandlade han oss till att göra det goda, som han från början bestämt oss till. Efe 2:10

Glädje och sorg

2009-02-02

Dagen idag har varit spännande, gårdagen väckte många tankar, men också en enorm frid (med en liten kant av sorg runt).

Fridkänslan kan jag förstå, att möta Jesus och ta emot Herrens frid i sitt liv är stort och helande. Men att det skulle finnas ett stänk av sorg är svårare att förstå.

Jag tror att det kan vara så att när någonting som varit trasigt inombords länge blir helt, så kan det i sig bli en sorg, just för att det trasiga tagit så stor plats under en mycket lång tid.

Sedan jag la mitt liv i Guds händer och tog emot Jesus, så har så mycket förändrats i mitt liv. Det jag är mest tacksam över är att Gud lagat så mycket trasigt i mitt liv, och att han har gjort det på ett ödmjukt sätt.

Jag kan nu idag förstå bibelordet om den nya människan som vi blir när vi bekänner våran tro; Den som är i Kristus är alltså en ny skapelse, det gamla är förbi, något nytt har kommit. 2 Kor 5:17

Hjärtats bön

2009-02-03

Fader, hjälp mig att ha ett rent och öppet hjärta.
I Jesu namn
Amen

Tre iett

2009-02-04

När man går på stan och tittar i skyltfönstren så står det just i nästan varje affär, tag 3 betala för två.

Att säga ja till Gud är också ett paket erbjdande fast du får – tre i en, Fadern, sonen och den helige ande.

Ett paket som redan är betalt, och för dig att hämta ut. Det är bara att säga; Fader, jag vill ta emot ditt paket; Jag älskar Dig och jag släpper taget om mitt liv – och låter Dig vägleda mig. Jag ärar din son Jesus, och tar emot den heliga Anden som min hjälpare.

En liten psalm för dagen:

Så tag nu mina händer
Så tag nu mina händer
Och led du mig,
Tills jag i ljusets länder
Får skåda dig!
Då du mig dröja bjuder,
Jag still vill stå,
Och då framåt det ljuder,
Jag fram vill gå.

I glädje och i smärta
Mig skänk din nåd
Att vila med mitt hjärta
Vid dina råd
Och som ett barn att luta
Mig tätt till dig
Och mina ögon sluta
Och gå din stig I

Och skyms för mig i natten
Din fadershand,

Du över mörka vatten
Mig för till strand.
Så tag då mina händer
Och led du mig,
Tills jag i ljusets länder
Får skåda dig!

Älskar Gud

2009-02-05

Herre, vad jag älskar dig, för du har gjort mig stark!
Psaltaren 18:1

Ha en riktigt bra dag idag! Var välsignade i allt ni gör.

Låst läge

2009-02-06

Igår på jobbet så skulle vi fixa till koden till ett hänglås, ni vet man ska vrida ett halvt varv, trycka in tre siffror, vrida och så ska det fungera.

Efter att vi hållt på en låååååång stund, och läst den fyra bilder långa beskrivningen, framåt och bakåt mer än en gång. Så började vårat tålamod att tryta, för låset ville bara inte fungera.

När alla gett upp så tog jag låset i mina händer, bad en kort bön, Gud, hjälp oss, och vips så visste mina fingrar exakt hur det skulle gå till att fixa låset. Halleluja, vi har en god Gud som hjälper oss i stort som smått

När jag fick frågan, Hur gjorde du? Jag gjorde ingenting, jag bad en bön, och Gud fixade det hela.

Tillsammans med Gud är allt möjligt. Matt 19:26

Dina ord – inte mina

2009-02-08

Idag har jag påmint mig själv om att, ”Släppa taget och lita på Gud”. Förra söndagen efter att jag kommit hem från Gudstjänsten så fick jag en tanke och en bibelvers till mig, och pusselbitarna som inte gick ihop, passade helt plötsligt.

Glad i hågen så mailade jag till våran pastor; ”-Jag måste bara få dela detta nästa söndag, går det bra?” Visst skulle det gå bra.

Men så igår kväll så läser jag vad jag skrev i början av veckan och fattade ingenting av det jag skrivit. Sedan kom paniken krypandes, vad ska jag göra, vad är det jag ska dela imorgon. jag ställer in……….

Tidigt, tidigt, i morse så vaknade jag utvilad och en massa ord började komma till mig. Allting var klart igen, jag hade missat den viktigaste pusselbiten; ”Att lyssna till vad Gud lagt i mitt hjärta, att släppa taget och lita på att Gud kommer att ge mig de ord jag behöver.”

Äran tillhör Gud, som kan göra mycket mer än vi någonsin skulle våga be eller ens drömma om.
Ja, oändligt mycket mer än våra högsta önskningar, böner och tankar och mer än allt vi kan hoppas. Så stor är den kraft som verkar inom oss.

Efe 3:20

Små stunder

2009-02-09

Måndag morgon, och jag är rejält trött. Men inte tröttare än att jag gläds åt en ny vecka tillsammans med Gud, och ser framemot vad den här veckan har att erbjuda.

Glöm inte att livet består av små stunder, som det är viktgt att kunna njuta av.

Lovprisning

2009-02-10

En av mina klasskompisar skrev så här igår:

”Måndagar är som vilken dag som helst, vi

bestämmer själva vad vi ska göra”

Så enkelt, så underbart! Vad gorde ni igår?

Jag lovprisade Herren.

Att mötas

2009-02-12

De senaste två dagarna så har jag inte riktigt haft den lugn och ro inom mig som jag brukar ha.
Så det har inte blivit nåt skrivet här, inget gjort på skolan och inte mycket här hemma heller.

Igår på jobbet när vi var ute och handlade så mötte jag två personer, som gjorde att min energinivå steg raskt.

Tack Gud för att du bryr dig om mig, och såg till att dessa möten fick komma till stånd.

Bönesvar online

2009-02-12

Det blir två inlägg idag!

Jag har precis lagt till en ny länk, där man kan dra ett mannakort (ett slumpartat urval ur bibelns texter). När jag provade att länken fungerade så kom den här texten från Psaltaren 28:7

HERREN är min styrka och min sköld, på honom förtröstade mitt hjärta. Jag fick hjälp och mitt hjärta gläder sig. Jag vill tacka honom med min sång.

Det är så härligt, att den lilla tack bönen i förra inlägget, fick respons direkt.
Halleluja – prisa Herren.

Gud min Gud

2009-02-16

Jag har inte hunnit samla alla tankar som dök upp igår efter gudstjänsten. Det var så mäktigt, och Gud var så nära. Medans jag samlar ihop mina tankar, så bjuder jag på dessa rader från Psaltaren 34:1-9

Jag vill lova Herren, vad som än händer.
Jag ska alltid tala om hans härlighet och nåd.

Jag vill prisa honom för vad han gjort.
Alla modlösa kan fatta mod igen.

Låt oss prisa Herren tillsammans och göra hans namn känt.

Jag ropade till honom och han svarade mig, och han befriade mig från all min fruktan.

De som ser upp till Herren kommer att stråla av glädje, och de kommer aldrig att bli besvikna.

Det var precis vad som hände med mig. Jag orkade inte längre, och då ropade jag till Herren och han hörde mig. Han räddade mig ur alla svårigheter,

för Herrens ängel ställer sig skyddande bredvid den som tar Gud på allvar.

Pröva Herren, och upplev själv hur god han är! Se hur han slösar sin barmhärtighet på alla dem som litar på honom!

Tack Fader

2009-02-17

Sitter här och läser gårdagens stycke från Psaltaren 34:1-9 och lyssnar på skön musik. Så slår det mig att dessa rader blir till ett vittnesbörd, mitt vittnesbörd om hur Gud sträckte ut sin hand och satte mig på fast grund.

Tack Fader att Du har skapat oss att leva tillsammans med Dig, och tack för att Du gett oss förmågan att skapa underbar musik att sjunga till ditt lov.

Tjall på linjen

2009-02-19

För mig är det viktigt med rutiner, speciellt på mornarna när alla är trötta, och tiden bara rusar iväg. Igår morse blev jag rejält störd i mina rutiner (tur att det är sportlov ;O).

När jag slog mig ner vi datorn, och skulle läsa tidningen Dagen, kolla e-posten och skriva några rader här. Så fungerar inte min Internetuppkoppling, varpå ett stort vakum inträffar; ”Vad gör jag nu”?

När min irritation lagt sig, så började jag fundera; Vad gör datorerna med oss egentligen? Vart tog alla brädspelskvällar vägen? Hur kommer det sig att bland det första man gör när man kommer hem är att kasta sig över e-posten?

Jag är glad att det aldrig är fel på uppkopplingen till Gud. Så istället för att läsa tidnigen, blogga, lyssna på musik, så fick jag en stund av kvalitetstid tillsammans med Gud.

Jag tror att det är lätt att man idag med det brus som finns runt omkring oss, att man glömmer bort att ta små stunder i vardagen där man bara kan vara och andas.

Så ta en lugn stund idag, och lyssna till vad Gud har att säga dig.

Vi ses om några dagar

2009-02-20

Internet kopplas ner idag i och med att vi flyttar. Så nu väntar jag med spänning på att flytta och hoppas att vi snart kopplas upp i det nya huset.

Allt gott och Guds välsignelse önskar jag er!

Allt har sin tid

2009-03-23

”Vi ses om några dagar,” det blev visst några fler än jag räknat med ;OD

Men som det står i Bibeln; ”Allt har sin tid, det finns en tid för allt som sker under himlen” Pred 3:1
…en tid att tiga, en tid att tala, Pred 3:7

Under den här 31 dagar långa blogg tystnad så är jag nu tillbaka med ny energi, och en djupare tro på Gud. Man skulle kunna säga att det här tiden har varit min ökenfrestelse (dock varade den inte i 40 dagar, tack och lov) Under den här jobbiga tiden så har Gud jobbat hårt för att beröra mig och att leda mig in i Hans famn igen. Jag är glad att Han lyckades hitta mig igen, och nu släpper jag inte taget för allt i världen.

Gud är äventyr

2009-03-23

Det här äventyret tillsammans med Gud är bara så häftigt. Eller vad säger ni om dagens bibelord, som fanns på min startsida!

Den människa är lycklig, som inte ger efter och handlar fel, när hon frestas. Hon ska få evigt liv som en segerkrans. Det har Gud lovat dem som älskar honom. Jakobsbrevet 1:12

Kärleksförklaring

2009-03-24

Igår tittade jag på en barnfilm, och blev otroligt berörd av sångerna i filmen. Så jag skrev ihop en liten kärleksförklaring till Gud utifrån filmens texter:

Det är sällsynt att finna en vän som du,

när du finns hos mig, är himlen alltid blå.

Sättet du talar till mig, att du ordlöst känner alla mina tankar – gör att jag är trygg hos dig.

Den kärlek du ger mig – ger mig glädje att sprida ett leende vart jag än går i denna världen.

Vart jag än går så finns du hos mig – och när du ropar mitt namn-så ska jag lyssna på det ljuva ordet.

Blomma i Guds rabatt

2009-03-26

I dagboken står det att läsa från den 31/1 att jag behövde söka mig ett nytt jobb, och att jag då inte oroade mig särskilt mycket över detta.

I måndags så fick jag ett telefonsamtal som gjorde att det hela blev svårt ett par dagar. Jag blev erbjuden ett jobb där man sa, vi vill att du kommer och jobbar för oss, vi vill ha dig på det här jobbet.

Först blev jag glad att jag var sedd och bekräftad, -”vi vill ha dig här hos oss.” Men sedan så kände jag på ett sätt att det här kanske ändå inte var rätt jobb för mig. Jag kände att här var röda mattan utrullad, och allt kändes så väl tillrättalagt.

Tankarna vandrade tillbaka till söndagens predikning som handlade om att vi alla är blommor i Guds rabatt, och att vi ska blomma där vi står och bli det som Gud tänkt för oss.

Med den tanken i bakhuvudet, ett par sömnlösa nätter och bön, så kom jag fram till att, jag blommar där jag är nu.

Så jag tackade nej till ”det perfekta” jobbet, och förlitar mig på att Gud pysslar om mig i sin rabatt, och att om Han tycker att jag är illa planterad, så kommer Han att flytta mig till ett bättre växställe.

Lovsång till frukost

2009-03-27

Tänk så härligt att få börja dagen med härlig lovsång till frukost. Just Bengt Johansson är en av mina favoriter, jag vet att jag nyligen länkat till just den här sången. Men jag kan inte låta bli att göra det igen, för den talar så till mitt hjärta.

Låt Gud få vara med i allt ni gör idag.

Snubbel

2009-03-30

I helgen så har jag snubblat och slagit min knän blåa och gula. Det var en sån där snubbling som man bara inte kan förklara hur den gick till. Jag bara föll handlöst, och min knän fick ta emot smällen.

När jag låg där på knä och fundedrade på vad som hänt, och kände hur arg jag började bli på mig själv. Det var ju så onödigt när vi skulle åka på kalas dessutom.

Sedan började andra tankar komma, tänk att jag bara skrapade knäna efter det fallet. Jag hade lika gärna kunnat brutit både ben och armar.

Där på ömmande knän så bad jag en tacksamhetsbön:
Tack Gud att du har sådan omsorg till mig, och att du håller ett vakandes öga över mig. Amen

Tack vara det här snubblet, så vet jag hur det känns att ramla hejdlöst. Så nu släpper jag taget, och snubblar hejdlöst in i Guds famn.

Frälsning

2009-03-31

En pappa som fotograferar sin lilla kille, varpå killen frågar: -”Blir jag sparad nu?”

Den här lilla vitsen är bättre på engelska:

A father taking photographs of his little son, and the son says: -”I´m I saved now?”

Jag har funderat en del kring det här med frälsning, när man söker på ordet frälst/frälsning på Internet så känner jag ibland att vad krångligt det verkar att bli frälst.

Men att bli frälst är den enklaste saken i världen att bli, sedan måste jag våga ta emot frälsningen i tron också.

Vad man upplever eftar att man tagit emot frälsningen är mycket personligt, för egen del så är det bland det bästa jag gjort!

Många sökare verkar tro att om man blir frälst så måste man börja gå i kyrkan, eller börja tala i tungor. Men frälsningen har inget pris, frälsningen är gratis (gratis är latin och betyder av nåd.). Sedan kan det hända att när man blir frälst, så vill man komma närmare Gud, och då börjar be, läsa bibeln och bli medlem i en församling.

När jag släppte taget och sa ja till Gud, så sa jag bara: ”Gud nu lägger jag mitt liv i dina händer, jag erkänner Jesus Kristus som din son, och den Heliga ande som min personlige hjälpare.” Amen

Det behöver inte vara svårare än så att be en överlåtelse bön.

Om du inte redan sagt ja till Gud, så är dagen idag en perfekt dag att bli frälst.

”Tro på Herren Jesus så blir du frälst” Apostlagärningarna 16:31

Påsk

2009-04-05

Igår var en helt underbar dag, första riktigt varma vårdagen – runt 22 grader varmt, sol och strumporna åkte av.

De senaste dagarna har jag förundrats över all rikedom som Gud skapade när han skapade jorden. Visste ni tex att färgen på blommorna är så genomtänkta, att vissa färger lockar till sig bin, medans andra färger lockar mest till sig fåglar. Allt beroende på vad varje blomma behöver, visst är det fantastiskt?

Gud hade verkligen en plan för allt levande när han skapade jorden.

Påsken närmar sig, så jag laddar upp genom att ta påsklov och åka och hälsa på min bror med familj. Mamma och pappa får också en liten påhälsning nästa vecka. Kommer hem på skärtorsdagen.

Allt gott önskar jag er!

Var välsignade!

Om du vill veta mer om påsken och Jesus död och uppståndelse, så finns det en bra länk här.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s