Bibeln

Vad är ett oskyldigt nöje?

I Jesus syraks vishet 14:14 står det; ”Neka dig inte en glad dag, och försaka inte ett oskyldigt nöje”.

Men vad räknas som oskyldigt nöje? Hur ser ni på detta bibel stycke? Kom igen nu alla ni som är in här emellanåt och läser, hjälp mig att fundera kring detta.

Ha en innerligt bra dag!

Annonser

3 reaktioner till “Vad är ett oskyldigt nöje?

  1. Jag tänker att det är människan själv som känner vad som är ok. Eller först har ju Gud lagt ner samvetet eller vad jag ska säga. Det som styr mig. Det är en lite svår fråga. Tänk så här kanske – är det något som jag skulle kunna göra med Jesus? Jag tror att Gud vill ge oss glädje. Du kan ju tänka vad syftet är? Snurriga tankar, men du kanske efterlyste det. Sudda bort mig om du vill.

  2. Ulle, jag suddar inte bort någon. Om jag hade varit lite klarare i min fråga så kanske det hade blivit enklare. När jag blev frälst så fick jag veta att det som kristen inte ”passade” att göra vissa saker. Det är många tankar som har snurrat kring detta, men jag känner att så länge jag inte skadar någon annan eller mig själv med det jag gör, och att det jag gör gläder mig, då kan det inte vara fel…eller?

  3. Pasar inte… ja, jag kan tänka mig att det inte passar att supa sig full. Det stör min relatipon med Gud. Man kan kanske tänka så – stör det min relation med Gud? Då är det något jag inte vill göra. Eller att ha mängder av relationer och göra illa när man slutar, då skadar man ju en av Guds skapade människor. Så det tycker jag inte passar. Man kan se på andra så som Gud ser på en själv. Älskad och värdefull. Så för nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s