Bibeln · livet · tro

Trodde jag ja

I förra inlägget ”De mörka åren” så skrev jag att jag gjort upp med dessa. Trodde jag ja, de senaste dagarna så har tankarna varit många, och helt plötsligt så blev det skrivkramp. Har varit ledig den här veckan, vilket jag är otroligt tacksam för. Att jag fått tid att reflektera, och att bara vara tillsammans med familjen. Vi har sportlov den här veckan, fast den har gått alldeles för fort.

Under de här dagarnas funderingar kring livet, så har jag kommit fram till att ”De mörka åren” trots allt har varit en rik lärdom, och är en pusselbit i mitt livspussel. Bibeln har under dessa dagar varit ett stort stöd, och jag har funnit stor tröst i Guds stora kärleksfamn.

Vi har den här veckan på ”Gudsbildskursen” vänt ut och in på Psaltaren, och bla delat med oss av våra godbitar ur densamme. Här är några av Psaltarens alla härliga psalmer:

”Herre jag vill prisa dig av allt mitt hjärta och berätta om alla dina under. Jag är glad, och jag jublar inför dig. Jag vill sjunga en lovsång till dig, du den Högste, som är Gud över alla gudar.”
Psaltaren 9:1-3

Jag ser upp mot bergen. Kan jag vänta mig någon hjälp därifrån. Min hjälp kommer ifrån Herren, som har skapat himmel och jord Han kommer aldrig att tillåta att du snavar och faller, för han vakar alltid över dig. Ja, han som bevarar Israel sover aldrig. Herren bryr sig om dig. Han står vid din sida för att försvara dig. Solen ska inte skada dig om dagen, inte heller månen om natten. Han bevarar dig från allt ont och räddar ditt liv. Han vakar över dig när du kommer och när du går. Ja, han ska bevara dig för evigt.
Psaltaren 121

 Herren är min herde, och därför har jag allt vad jag behöver. Han låter mig vila på gröna ängar och leder mig till källor med friskt vatten.Han ger mig ständigt ny styrka till kropp och själ. Han leder mig på rätta vägar och hjälper mig leva efter sin vilja. Även om jag vandrar genom dödens mörka dal, behöver jag inte vara rädd, för du finns bredvid mig, och din käpp och stav hjälper mig på vägen. Du ger mig god mat mitt framför ögonen på mina fiender, ja, jag får vara din hedersgäst. Du fyller min bägare till brädden, och dina välsignelser flödar över! Din godhet, vänskap och kärlek följer mig i hela mitt liv, och jag ska alltid få bo i ditt hus.
Psaltaren 23

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s