diakoni · livet · personligt

Fortsättningen kommer nu

img_467b59153340f.gif

Förlåt att jag inte kom och fortsatte skriva som jag lovat. Jag behövde några dagar till att vila på. Nu mår jag bättre och bättre för varje dag som går. Så nu kör vi vidare!

Den 28 januari berättade jag hur det gick till när jag sökte skolan, fortsätter nu med vad skolan betytt för mig så här långt.
Diakonutbildningen på Liljeholmens Folkhögskola, läses på distans med träffar ung. var åttonde vecka, i tre dagar, däremellan så träffas vi och chattar på Internet.

När jag fick reda på att jag blivit antagen, så var jag väldigt förväntansfull, och det blev över förväntan att börja läsa den här kursen. Det är spännande att studera igen, och det ger så mycket. Stor del av kursen är lagd på själavård och samtalskonst. Men vi har även bibelstudier, kyrkohistoria (visst låter det tråkigt ;O) men det är faktiskt intressant!), etik…mm

För mig själv så känns det som om det var klokt, så här mitt i livet, att stanna upp en liten stund och fundera på vart livets stig har fört mig så här långt, och vart den slingrar sig vidare. Under utbildningen så ska vi skriva våran levnadsberättelse, och fundera på vad livet lärt oss. Enkel match tyckte jag i början av utbildningen……….det tog inte många veckor innan det slog tillbaka mot mig :OD

Jag tyckte att min levnadsryggsäck var tömd på tråkiga saker och svarta minnen, och fylld med glädje och trevliga minnen. Men nej då, längst ner på botten i ett mörkt hörn av ryggsäcken, fanns det några minnes stenar som glömts bort.

Bland det bästa med utbildningen är att jag fått träffa och börjat lära känna så många fina härliga människor runt om i landet, vilket berikar inte bara mitt liv utan också alla diskussioner vi har på skolan. Nog med superlativen om skolan, det var ju inte det som det skulle handla om ;O)

Många har frågat mig vad jag kommer att ha för nytta av den här utbildningen, vad blir du när du blir klar, vilket jobb tror du att du kan få..osv Jag har ingen aning om vad den här utbildningen för mig när den är klar, det enda jag brukar svara är att jag blir klokare!

Det jag vet är att jag vill jobba med människor, och då är den här utbildningen en väldigt bra grund att stå på. Jag har lärt mig mycket om hur man samtalar, bemöter, respekterar och hur viktigt det är att bekräfta en annan människa genom möten/samtal. Bara ett litet leende mot någon du möter på en promenad kan göra väldigt mycket.

Nu måste jag åka och jobba. Men du häng med……..det är nu det spännande börjar ;O)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s